Spodaj je spisanih nekaj osnovnih navodil o postopku narocila vasega izdelka. Ce bi zeleli bolj podrobne informacije, si jih lahko v anglescini preberete na Upload instructions, Design instructions, za uporabo nasega Oblikovalskega servisa pa si preberite stran Design service. Ce zelite ostati na tekocem z dogajanjem v nasem malem podjetju si lahko pogledate News and Updates na spletni strani, oziroma se narocite na nas Newsletter.

Google Drive

Ce narocate prvic, vam bomo po poslanem predracunu poslali tudi dostop do Google Drive mape, kamor lahko nalozite vase PDF-je (v kolikor v dveh dneh ne prejmete povabila v vaso mapo, najprej poglejte v spam, nato pa nam pisite). Ce ste pri nas ze narocili izdelke, vas prosimo, da uporabite vaso obstojeco Google Drive mapo za nalaganje PDF-jev.

Print and Cloth Sample

Ce ste narocili Print and Cloth Sample morate v vaso Drive mapo naloziti tri fotografije (eno lezeco ter dve pokoncni).

Ederra, Belle & Viva book

Prosimo nalozite vase fotografije (ce boste uporabili nas Oblikovalski servis) oziroma spreade vase oblikovane knjige v Drive folder. Pomembno je da so datoteke poimenovane v pravilnem vrstnem redu. V primeru da ste izvozili PDF paket ga poimenujte:

stevilkapredracuna_imeknjige_imestudia_gramatura_velikostknjige_stevilolistov_stevilostrani_imeprojekta.pdf

Primer:

372-2015_Ederra_Photostudio_150g_25x25_15_30_JulyWedding.pdf

ali

372-2015_Ederra_FA_Photostudio_150g_25x25_15_30_JulyWedding.pdf (če ste izbrali Ederro z Fine Art printom)

Dokumenti, nalozeni v Drive mapo, so podlaga za izdelavo narocila in brez njih ne moremo izdelati vase knjige. Vec informacij o pravilnem poimenovanju in nalaganju dokumentov je na voljo na Upload instructions oziroma Design instructions strani.

Pripravili smo tudi primera pravilno izvozene Ederra/Bell knjige ter Viva knjige – fotografije in oblikovanje v knjigah sta delo Nadie Meli.

Naslovna Fotografija

Bodite pozorni, da nam ob narocilu naslovne fotografije le to nalozite v Google Drive mapo in jo poimenujete:

stevilkapredracuna_CP_imestudia_velikostnaslovnefotografije_imeprojekta.pdf/jpg

Velikost naslovne fotografije (cover photo):
Large = 8×8
Small = 6×6

Primer:

372-2015_CP_Photostudio_8x8_JulyWedding.pdf

V primeru, da tega ne bi storili in bi tudi mi to spregledali to napako, odgovornost lezi na vasi strani – stroske za kritje ponovne izdelave knjige krijete vi.

Ostali izdelki

Ob narocilu posameznih satulj, ki niso del vecjih narocil z knjigami – USB Box, Thank You Box, M albuma ali USB kljucka, ni potrebno nalagati nicesar v vaso Drive mapo, predracun velja kot potrdilo za izdelavo. Ce pa ste ob narocilu odkljukali, da boste uporabili svojo pisavo za gravuro oziroma gravirali svoj logo pa te datoteke prosim nalozite v vaso Drive mapo.

Graviranje logotipa oziroma pisave

Graviranje vasega logotipa, znaka oziroma pisave bo najbolj kvalitetno, ce nam posljete vektorski crno-bel EPS oziroma PDF dokument. Pomembno je, da izbrane pisave vedno spremenite v krivine, oziroma jih “embedate” v datoteko, preden jo nalozite v vaso Drive mapo.

Za graviranje na svetla platna ne priporocamo prevec tankih pisav in znakov, saj se zaradi bolj grobe strukture ter svetle barve gravura pozna slabse kot na gladkih temnejsih platnih. Primeri gravur so na voljo na naslednji povezavi.

Predracun

Predracun (z nalozenimi datotekami v Google Drive mapi) je predloga za oblikovanje naloga, po katerem se izdela vasa knjiga. Skrbno ga preglejte (barva platna, font, gravura, crkovanje, etc) in ce je vse v redu, s placilom potrdite narocene izdelke. Ko prejmemo denar na nas racun (ali vase potrdilo o placulu), gredo naroceni izdelki v izdelavo.

Rok izdelave

Roki za izdelavo narocenih izdelkov so drugacni glede na narocilo.

Prosim bodite pozorni, da predviden cas za izdelavo pomeni od dneva potrditve narocila oziroma placila, odvisno kaj je kasneje, in sicer:

• 3-4 tedne za Ederra, Belle and Viva knjigo ter M Album.
• 2 tedne za Fine Art printe, Platna, Custom Bags, Print and Cloth Sample, Thank You Box, USB Box, Photo Boxes in USB kljucke

Casovno gledano prosim upostevajte tudi, ce albumi niso izvozeni ze pripravljeni za print, jih moramo v ID se pripraviti, in nato poslati k vam v potrditev preden lahko nadaljujemo z narocilom.

V primeru tehnicnih tezav ali napovedanih odsotnosti je rok za izdelavo lahko daljsi – o cimer vas bomo pravocasno obvestili.